Bæredygtighed kan være mange ting, men for Tica Copenhagen har det altid været prioriteret højt og noget vi stadig arbejder målrettet på at udvikle, sammen med vores forretning. 

Vi vil gerne inspirere folk til mere bæredygtig indretning og det er derfor vores ambition hele tiden at optimere på vores egen opmærksomhed på området. 

 

GULVMÅTTER & TÆPPER - PRODUKTION I EUROPA

Hos Tica Copenhagen har vi altid haft fokus på bæredygtighed og ansvarlig produktion. Derfor har det altid været af stor betydning, hvor vi fik produceret vores produkter og får den i dag produceret i Belgien i Europa. Belgien har en lang erfaring med produktion af denne type måtter og tæpper og vi har samarbejdet med den samme fabrik i en række år. Fabrikken er ISO 9001 certificeret og overholder alle EU regler indenfor miljøhensyn. Fabrikken er desuden REACH certificeret. REACH er EU’s fælles kemikalielovgivning og er blevet kaldt den strengeste af sin slags i verden. Formålet er at sikre, at de produkter, du køber i EU, ikke er til skade for hverken mennesker eller miljø.

Tæpperne, måtterne og løberne er lavet i polyamid, som er et blødt nylonmateriale, et meget slidstærkt og vandabsorberende materiale. Trods stærkt sollys, holder de farverne godt.

Bagsiden er lavet i vinyl uden phalater, som er meget slidstærkt og gør, at tæppet ligger godt og stabilt på gulvet. Det smitter ikke af og tåler gulvvarme.

På grund af de udvalgte slidstærke materialer og de mange anvendelsesmuligheder rundt om i hjemmet giver det tæpperne en lang levetid og e derfor medvirkende til at gøre op med vores til tider "brug og smid væk kultur".

 

 

SKOBAKKER OG DØRMÅTTER

Skobakkerne er støbt i metal støbeforme i 60% genbrugsgummi i Sydindien fra primært dæk, som bliver smeltet om og restprodukter fra andre produkter i gummi f.eks. kurve. Resten er naturgummi, som produceres i Indien. Gummi er et hårdfør og gedigen materiale, så skobakkerne holder i mange år. Materialet er samtidig blødt, så kanten knækker ikke, selvom man træder ind over den.